Yüksekova Güncel

Mersin'de 2 kişi polis kurşunuyla yaralandı

Genel

Mersin'de "özyönetim" ilan etmek isteyen yurttaşlara polis gerçek silahlarla saldırdı. Saldırı sonucu 1'i kadın 2 kişi polis kurşunuyla yaralanırken, 1 genç de gözaltına alındı.

Mersin'in Akdeniz ilçesine bağlı Güneş Mahallesi Cuma Pazarı Caddesi üzerinde özyönetim ilan etmek için bir araya gelen yüzlerce kişiye polis gerçek mermilerle saldırdı. Yapılan saldırıda halk ara sokaklara dağılarak, polis saldırısına karşı barikatlar kurdu. Zırhlı araçlarla ara sokaklara giren polis, evlerin içine kadar gaz bombaları atarken, yurttaşların evlerine rastgele ateş açtı. Açılan ateşte 1'i kadın 2 kişi yaralanırken, yaralanan yurttaşlara Mersin Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Yaralı yurttaşların hayati tehlikelerinin olmadığı ve sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. 

ÇOK SAYIDA ÇOCUK HASTANELERE KALDIRILDI

Polisin saldırısına tepki gösteren mahalle halkı sokaklara çıkıp tencere ve tava çalarak ses çıkarma eylemi gerçekleştirdi. Bunun üzerine halka polis gaz bombaları ile saldırdı. Saldırıda 1 kişi gözaltına alınırken, gaz bombalarından birçok kadın ve çocuk etkilendi. Fenalık geçiren çok sayıda çocuk, çeşitli hastanelere kaldırıldı. 

HDP Mersin İl Örgütü, polis saldırısına ilişkin yarın saat 13.00'te parti binası önünde eylem yapacağını duyururken, gecenin geç saatlerine kadar süren olaylar polisin mahalleden çekilmesi ile son buldu.Diha

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.