Yüksekova Güncel

Kürkçü: Cezaevinde şiddet alışkanlık haline geldi

Genel

imc tv’de Gündem Müzakere programına katılan HDK Eş Sözcüsü ve HDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü Şakran Cezaevi’nde hamile olan 3 tutuklu çocuğun tek kişilik hücrelerde tutulduğu iddiasını değerlendirdi.

 TAY-DER ve ÖHD temsilcileri, incelemelerde bulunmak üzere cezaevine giden Kürkçü, hamile olan 3 değil 2 tutuklu olduğunu ifade etti.

“Mektubu yazan tutuklu cezaevinde hamile kaldığını iddia etmemişti. Hamile olan tutukludan biriyle ben görüştüm. Cezaevine girmeden önce hamile kaldığını söyledi. Diğer tutuklu da hamile olduğunu cezaevine girdikten sonra yapılan muayene sırasında farkkettiğini belirtti. O nedenle kız çocuklarının taciz ya da tecavüze maruz kaldıklarına dair bir yakınma da yok bir belirti de yok. Bunu gözledik. Ancak tutuklular zaman zaman kendilerine kötü muamele yapıldığını belirtti. Tıbbi yardımın zamanında ve geregince yapılmadığını söylediler.”

Şakran Cezaevi’ndeki çocukların, kötü muameleye maruz kaldıklarını belirten Kürkçü, cezaevindeki şiddetin bir tür alışkanlık haline gelindiğini vurguladı. Kürkçü çocuk cezaevlerinin kapatılması gerektiğini söyledi.İmc

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.