Yüksekova Güncel

Konya merkezli “paralel yapı” operasyonunda 5 tutuklama

Genel

Konya merkezli “paralel yapı” soruşturmasında gözaltına alınan 43 kişiden 5’i tutuklandı, 38 kişi serbest bırakıldı.

Konya merkezli “paralel yapı” soruşturmasında geçtiğimiz hafta 43 kişi gözaltına alınmıştı.  

Operasyon kapsamında dün (24 Mayıs 2015) Konya Adliyesi’ne sevk edilen 18 kişiden 5’i savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakılmış, 13’ü ise tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilmişti.

Konya 2. Sulh Ceza Hakimliği ise 8 kişiyi serbest bırakırken 5 kişi hakkında tutuklama kararı verdi. Tutuklanan şüpheliler arasında Konya Emniyeti Eski KOM Müdürü Anadolu Atayün de bulunuyor.

Soruşturmanın geçmişi

Dosya kapsamında Konya Barosu avukatlarından M.O., ABD’ye gitmek için Konya Havaalanı’nda, sekreteri F.N.P. ise Selçuklu ilçesinde 11 Mayıs’ta gözaltına alındıktan sonra tutuklanmış, M.O. hakkında, “Fethullahçı Terör Örgütü’ne üye olma”, “Resmi belgede sahtecilik” ve “Adli görevi kötüye kullanmak”, sekreteri F.N.P. hakkında ise “Fethullahçı terör örgütüne üye olma” suçlamaları bulunduğu bildirilmişti.

F.N.P’nin aracının bagajındaki, hukuk bürosundan aldığı tespit edilen 500 bin lira tutarındaki döviz, altın ve Türk lirası ile ruhsatlı tabanca ve mermilere de el konulmuş, zanlının “Para ve altınların M.O’ya ait olduğunu”, M.O’nun ise bunları “Gayrimenkul satışından ettiğini” söylediği öğrenilmişti.İmc

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.