Yüksekova Güncel

Kızıltepe’de polis 'dur ihtarına uymadı’ iddiasıyla bir çocuğu vurarak öldürdü

Genel

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde dün gece çevik kuvvet midibüsüne roketetarlı saldırı sonrası olay yerine yakın bir yerde, polis 16 yaşındaki Mazlum Turan’ı ‘Dur ihtarına uymadı’ gerekçesiyle vurarak öldürdü. Turan’ın ehliyetsiz olduğu için kaçtığı iddia edildi.

 Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde dün saat 21.30'da polis aracına roketatarlı saldırısında, yol kenarındaki kaçak satışı yapılan teneke bidonlar içindeki mazotlara isabet etmesi sonucu 9'u polis 23 kişinin yaralandığı patlama ve yangından sonra, 500 metre uzakta İpek karayolunda oluşturulan arama noktasında gece yarısı 'dur ihtarına uymadı’ gerekçesiyle 16 yaşında Mazlum Turan'ın kullandığı ve içinde iki çocuk daha bulunan otomobile polisler ateş açtı. Açılan ateşte otomobili kullanan Mazlum Turan vücuduna isabet eden kurşunlarla yaralanırken, diğer iki çocuk ise yara almadı.

Polisler araçta ağlayan diğer iki çocuğu görünce, araçtan çıkardı. Kızıltepe Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Mazlum Turan yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. 

Hastaneye gelen yakınları ise Mazlum Turan’ın canlı tavuk satışı yaptığı ve ehliyetsiz araç kullandığı için polisten kaçtığını söyledi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.Evrensel

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.