Yüksekova Güncel

IŞİD’in Kerkük sorumlusu yakalandı

Genel

Kürt güçlerinin Şengal’i kurtarma operasyonu devam ediyor. Ayrıca IŞİD’in Kerkük sorumlusu da yakalandı.

 Halk Savunma Güçleri (HPG), Halk Savunma Birlikleri (YPG) ve Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ) ile Peşmerge’den oluşan Kürt güçlerinin Şengal’i kurtarma operasyonu sürerken kentte şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Erbil’de ABD Konsolosluğu yakınlarındaki patlamayla ilgili de yeni gelişme yaşandı. Patlamanın emrini veren IŞİD’in Kerkük sorumlusu olduğu iddia edilen kişi yakalandı.

Şengal’in Hayr Nasır Mahallesi’nde şiddetli çatışmalar başladı. 2 IŞİD üyesinin öldürüldüğü belirtilirken koalisyon güçlerine ait savaş uçakları da IŞİD mevzilerini bombalıyor. Örgüt mensuplarının uçakların görüş alanını engellemek amacıyla bir çok noktada duman çıkması için yangın çıkarttığı belirtildi.

Bu arada Erbil’in Ankawa semtinde 17 Nisan’da ABD Konsolosluğu yakınlarındaki bombalı saldırı emrini veren kişinin yakalandığı belirtildi.

Kürdistan Bölgesi Asayiş Kurulu’ndan yapılan açıklamada 2008’den itibaren IŞİD  içerisinde yer alan Ebdulmecid kod adlı Rehd Hadi Lifte Hisen’in IŞİD’in  Kerkük sorumlusu olduğu kaydedildi.İmc

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.