Yüksekova Güncel

İlçenin doğasına hayran kalan Özay; Yüksekova kesinlikle İl olmayı hak ediyor

Genel

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Ünlü sunucu Tuba Özay yapılacak program öncesi Yüksekova’da kısa gezintiler yaparak ilçenin doğasına hayran kaldığını söyleyerek, Yüksekova kesinlikle il olmayı hakettiğini belirtti.

Türkiye geneli güzellik sektöründe en iyilerin seçimi için Yüksekova’da yapılacak programın sunumu öncesi ünlü sunucu Tuba Özay Yüksekova ilçesine geldi.

Havayolu ile ilçeye gelen Özay, daha sonra burada kısa gezintiler yaptı.

Ardından Özay, İlçenin kültürel lezzetlerini kahvaltıda buluşturan Demeter Organik Tarım Evi’ne giderek kadınlarla bir araya geldi.

Özay, ilçenin doğasına hayran kaldığını ve Yüksekova’nın kesinlikle şehirleşmeyi hakkettini belirtti.

‘Türk ve Kürt kardeşliğine inanan biriyim’

Yüksekova'ya ilk kez geldiğini ve bu coğrafyayı çok merak ettiğini belirten ünlü sunucu Tuba Özay, “Türkiye'de hemen hemen tüm illerimize gittim. Doğu ve Güneydoğu'nun neredeyse tamamını gördüm. Ama görmediğimiz 5 il varsa bir tanesi Hakkari'ydi, Yüksekova'ydı. Burası neden çok ilgimi çekiyor? Her şeyden önce yıllarca burası çok büyük acılar yaşadı. Çok acıların izleri olan bir coğrafya. Fakat Batı'da tanıdığım çok güzel insanlar var, Hakkari'de olan, bu bölgede doğmuş, yaşamış, daha sonrasında Batı'ya göç etmiş. Onlarla da konuştuğum zaman hep söylerlerdi, muhakkak gelip görmelisin. Özellikle doğal güzelliklerini hep anlatırlardı. Ama ben biraz konuya siyasi yaklaşacağım belki. Ben tüm halkların kardeşliğine inanan ve Türkiye Cumhuriyeti çatısı altında hepimizin kardeşçe ve insanca barış içerisinde yaşaması gerektiğini savunan biriyim. Türk ve Kürt halklarının kardeşliğine inanan bir insanım. Ve, ışık doğudan yükselir diyorum. Buranın ışığında herkesin görmesi gerektiğine inanıyorum. Bir kere çok misafirperver insanlar. Lezzeti, çok güzel bir yerde ağırlanıyoruz. Kendi emekleriyle, kadınlarımızın yapmış olduğu ürünlerden tattık. Bu ürünlerin Türkiye'nin dört bir yanında tanınması, bilinmesi gerekir. Türkiye Cumhuriyeti çatısı altında çok farklı kültürlere sahibiz. Mozaik bir ülkeyiz. Bu kültürlerin birleşmesi zaten bu mozaiği, bu güzelliği oluşturuyor. Bence insanları birbirine daha da yakınlaştırmalı” dedi.

“Hep Akdeniz ve Karadeniz değil, biraz da Hakkari olsun”

Özay, “Geçtiğimiz aylarda Tatvan'da bir ödül töreni sunmuştum. Organizatörümüz Hüseyin Yüksel Beyefendi, kendisi çok da değerli bir dostumuz ve aynı zamanda çok güzel işlere imza atmış bir arkadaşımız. Tatvan'daki ödül töreni çok güzel geçmişti ve ben orada kendilerine teklifte bulundum. Buraya kadar gelmişiz, neden Hakkari'ye, Yüksekova'ya, neden buralara gitmiyoruz? Oraların da sesi olalım. Çünkü toplumları, halkları, insanları birbirine yakınlaştıran şeyler kültürel, sosyal ve sportif etkinliklerdir. Burada da bir ödül töreninin yapılması bu coğrafyayı bilmeyen, batıdan gelen, Anadolu'dan, Akdeniz'den, Karadeniz'den gelen insanların içinde çok güzel bir anı olur diye düşünüyorum. Bu coğrafyayı da öğrenmiş olurlar diye düşünüyorum. O yüzden bu etkinlik bence hepimize iyi gelecek” İfadelerini kullandı.

‘Kendimi kültür ve turizm elçisi olarak görüyorum’

Özay, “Umuyorum ki daha nice güzel organizasyonlar düzenlenir. Konserler olsun, kadınlar matinesi olsun. Kadınlarımızla birlikte burada güzel eğlenceler yapılsın. Festivaller olsun. Örneğin burada çok güzel yerler varmış. Cilo Dağı'nı öve öve bitiremiyorlar. İşte buradaki endemik bitki dokusunu öve öve bitiremiyorlar. Çiçekleri, şelaleleri, bahar mevsiminde o görünen muazzam manzaralar. Yani burada kamplar yapılıyormuş mesela ben bunları bilmiyordum. Ama işte bizim gibi insanlar, toplumun gözü önünde olan insanlar sayesinde ve sizler sayesinde ülkemizin bu güzelliklerini her tarafa duyurabiliriz diye düşünüyorum. Ben de açıkçası kendimi ülkemde bir anlamda kültür ve turizm elçisi olarak görenlerdenim. Çünkü her gittiğim bölgeyi tanıtmak, duyurmak isterim” şeklinde konuştu.

‘Yüksekova'nın şehir olmasını istiyoruz’

Özal, “Yüksekova da çok özel bir bölgemiz. Çok güzel bir yer ve çok güzel ağırlanıyoruz. Artı beni çok etkileyen şeylerden biri o dağların üzerinden geçerken uçaklara yani doyamadım o manzaraları, o fotoğrafları çekmeye. Giderek de büyüyen bir ilçe Yüksekova. Bu arada aldığım duyumlara göre Yüksekovalılar bölgenin şehir olmasını çok istiyorlarmış. Eee ben de buraya geldim ayak bastıysam kesin uğurlu gelirim. Yüksekova'dan sesimizi yükseltiyoruz. Yüksekova'nın şehir olmasını istiyoruz ve buradan da yetkililere duyuruyoruz. havalimanının yapılmış olması, beş yıldızlı otellerin gelmiş olması, daha sonrasında kültürel etkinliklerin yapılacağı konser alanları, sportif alanlar, AVM'ler belki, tarihi yerler. Bunların da çoğaltılması gerekir, tarihi yerlerin tanıtılması gerekir” dedi.

Sunucu Tuba Özay son olarak ise, “En çok mutlu olduğum şeylerden birini söylemem gerekirse Hakkari'nin Yüksekova'nın ilk ödül törenini sunuyor olmaktan dolayı çok mutluyum” ifadelerini kullandı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.