Yüksekova Güncel

Hakkari’nin 20 Bin Yıllık Buzulları Eriyor: Doğaseverler Acilen Önlem Alınmasını İstedi

Genel

YÜKSEKOVA GÜNCEL - HABER MERKEZİ

Hakkari ile Yüksekova arasında yer alan Cennet ve Cehennem Vadisi'ndeki 20 Bin yıllık buzullar yavaş yavaş erirken, doğaseverler ise acilen önlem alınmasını istediler.

Küresel sıcaklığın artışıyla birlikte ortaya çıkan iklim değişiklikleri Hakkari-Yüksekova arasında bulunan 20 Bin yıllık Cilo Buzulları'nın erimesine neden oluyor.

Yüksekova Cilo Doğasever Spor Kulübü üyeleri her hafta olduğu gibi bu hafta da bölgenin güzelliklerini ve saklı yerlerini gezerek insanlara tanıtıyor.

Biraraya gelen 30 kişilik doğaseverler kafilesi sabahın ilk ışıklarıyla Cennet ve Cehennem Vadisi'ne hareket ettiler. Burada kahvaltılarını yapan doğaseverler daha sonra da 20 yıllık buzulları yerinde gezip incelediler.

Cilo Dağları’nda yer alan 20 Bin yıllık buzullar, küresel iklim değişiklikleri nedeniyle gün geçtikçe erimeye başlarken, doğaseverler de yetkililerden acilen bir önlem alınmasını istediler.

"RESMEN ERİYOR"

Yüksekova Cilo Doğasever Spor Kulüp Başkanı Çetin Yorgun, “Her hafta olduğu gibi bu hafta da Hakkari ve ilçelerini geziyoruz. Bu haftaki rotamız Cilo Dağları'nda yer alan Cennet ve Cehennem Vadisi oldu. 30 kişilik kafile ile bölgeyi gezdik. Ancak bizi üzen bir durumla karşılaştık. 20 Bin yıllık buzulların eriyor. Buna karşı acilen önlem alınması gerekiyor. Çünkü tamamen yok olmaya yüz tutacak durumda” dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.