Yüksekova Güncel

Erzurum Valisi: Terör saldırısı olmadığı değerlendiriliyor

Genel

Erzurum’un Horasan ilçesinde bir astsubay uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanmasıyla ilgili çelişkili açıklamalar geldi. Genelkurmay terör saldırısı olduğunu söylerken Erzurum Valisi “Terör saldırısına bağlı bir yaralanma olmadığı değerlendirilmektedir” dedi.

 Erzurum’un Horasan ilçseinde Nazım Altun isimli astsubayın, aracı ile birlikte görev yaptığı 9. Kolordu Komutanlığı 34. Mühimmat Bölüğü’ne giderken silahlı saldırıya uğradığı belirtilmişti.

Olayın nasıl geliştiğine ilişkin ise Genelkurmay Başkanlığı ve Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak tarafından çelişkili ifadeler ortaya atıldı.

Genelkurmay, 34. Mühimmat Bölge Komutanlığı’nda görevli astsubay birliğine giderken Erzurum’un Horasan İlçe merkezinde aracının arıza yapması üzerine inerek aracını kontrol ettiği esnada, PKK’liler tarafından silahlı saldırıda bulunulduğu belirtilerek, “Olayda karın bölgesinden yaralanan astsubayımız, yaralı olarak birliğine aracı ile intikal etmiş, müteakiben birlik komutanlığınca Erzurum Askeri Hastanesine sevk edilmiştir. Personelin hayati tehlikesi bulunmamaktadır” denilmişti.

Vali Altıparmak açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Horasan’da bir TSK mensubu personelimiz silahla yaralanmıştır, Terör saldırısına bağlı bir yaralanma olmadığı değerlendirilmektedir.

Horasan’da hafif şekilde yaralanan TSK mensubu personelimizin sağlık durumu gayet iyi. Kamuoyuna duyurulur.”/İMC

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.