Yüksekova Güncel

Erdoğan: Görmez çok üzülmüş, arabadan inip eve yürümüş

Genel

Diyanet İşleri Başkanı Görmez’in 1 milyon liralık makam aracının haber olmasına çok üzüldüğünü söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Arabayı durdurmuş. Oradan inip eve yaya gitmiş. Gerçekten çok üzülmüş” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk gezisi dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Hürriyet’ten Verda Özer’in haberine göre, Erdoğan’ın açıklamaları özetle şöyle:

Seçim vaatleri

“Bu vaatlerin sağlıklı olduğunu düşünmüyorum bana göre içi boş. Bunların baktığı hazinenin içinde ne var şu var bu nasıl olsa bizi bir yere kadar götürebilir. Nereden ne gelecek farkında değiller. Yap işlet devlet işine girdiğimizde birçok kişi karşı çıktı. Bir şeyler üretemezseniz yapamazsınız.

“Bir kere taşlar yerine oturacaktır. Burayı güvenli liman haline getirmiş olacaktır. Referandum sayısına ulaşırsak başkanlık sistemini takvimine alacaktır AK Parti. Bunun takvimi 2019 mu olur daha mı erken olur bilemem. Böyle bir süreç söz konusu. Tabii bunun artılarını eksilerini 12 yılda çok rahat görüyoruz.

Mercedes tartışması

“Ben bu konuda ne düşündüğümü meydanlarda da söyledim. Bir kere o Mercedes’in iddia ettikleri gibi 1 milyon TL falan olması için zırhlı falan olması lazım. O tür normal Mercedes’lerin fiyatları 300-320 bin TL civarındadır. Kaldı ki artık eski dönemlerde değiliz. O tür araçlara artık herkes binebiliyor. Üstelik Diyanet İşleri Başkanı’na tahsisli bir araçtan söz ediyoruz.

“Kendisine de ifade ettim: ‘O gazete böyle yazmış filanca şöyle yazdı diye o şekilde davranmanız pek doğru olmadı’ dedim. Ama sosyal medyada sarığının üzerinde Mercedes resmi iliştirildiğini görünce ciddi manada üzülmüş. Arabayı durdurmuş. Oradan inip eve yaya gitmiş. Gerçekten çok üzülmüş. Adamcağızın oturduğu evi bile yalanlar eşliğinde polemik konusu yapıyorlar. Ev zaten Diyanet’e ait bir ev.

“Zaten malum çevreler, Diyanet’ten hiç haz almadılar. Yani bunlar artık birçok yerde dökülmeye başlayınca adeta buradan kendilerince bir rövanş alma gibi bir yola girdiler.

Libya’da yük gemisine saldırı

“Silah yüklü olduğunu zannetmişler. Bizimkiler henüz açıklama  yapmadılar. Bahaneleri o. Türk bandıralı olsa tepkimiz daha farklı olabilirdi. Libya’da tam bir kaos var maalesef. Trablus var, Tobruk var, aşiretler var?”/İMC

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.