Yüksekova Güncel

Doğasever Şemdinli’ye Akın Etti

Genel

YÜKSEKOVA GÜNCEL - HABER MERKEZİ

Cilo Doğaseverler Kulubü ve Yüksekova Turizm öncülüğünde yapılan doğa turu çerçevesinde 120 doğasever Şemdinli'nin tarihi mekanlarını gezdi.

Şemdinli'nin doğal ve tarihi güzelliklerine dikkat çekmek amacıyla 120 kişilik doğa ve kültür turu düzenledi.

Cilo Doğaseverler Kulubü ve Yüksekova Turizm, bölgenin güzelliklerini keşfetmeye ve tanıtmaya devam ediyor.

Cengiz Topel Caddesi’nde sabah saatlerinde bir araya gelen doğaseverler, bölgeye hareket ettiler.

Düzenlenen gezi programında 120 kişilik doğasever grup, Hakkari Şemdinli ilçesinin doğası ile tarihi mekanlarını gezdi.

Burada doğa güzellikleri keşfeden doğaseverler, bol bol hatıra fotoğrafı çekmeyi de ihmal etmedi.

120 kişinin rotasında ise Sose Kanyonu, Karınca Yuvası, Nehri Şelalesi, Taş Köprü, Kayme Sarayı, Nehri Türbesi ve Seyir Tepesi gibi bölgeler yer aldı.

"HAKKARİ VE İLÇELERİNİ TANITIYORUZ HER PROGRAMDA"

Her hafta olduğu gibi bölge tanıtımını yaptıklarını belirten Yüksekova Cilo Doğa Severler Spor Kulübü Başkanı Çetin Yorgun, “Bu tür etkinliklerle hem bölgemizin eşsiz doğa ve kültürel mirasını tanıtmayı hem de yoğun iş temposunda yorulan insanların stresini doğada atmalarını hedefliyoruz. Şemdinli, gerek tarihi yapıları gerekse doğal güzellikleriyle keşfedilmeyi bekleyen bir cennet. Amacımız, insanlara doğaya karşı bir farkındalık kazandırmak ve bölgedeki turizm potansiyelini artırmak. Etkinliğimize katılım gösteren tüm doğa severlere gönülden teşekkür ediyorum. Cilo Doğa Severler Spor Kulübü olarak bu tür gezilerin devam edecek. Etkinliklerin sadece fiziksel rahatlama değil, aynı zamanda doğanın korunması ve sürdürülebilir turizme katkı sağlanması açısından da önemlidir. İnşallah faaliyetlerimiz bölge için güzel şeyler katar” İfadelerini kullandı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.