Yüksekova Güncel

Diyarbakır, Bingöl, Dersim ve Hakkari’de saldırı

Genel

Diyarbakır Silvan’da Malabadi Karakolu’na, Bingöl’ün Genç İlçesi’nde Yeniyazı Jandarma Karakolu’na, Dersim Pülümür’de askeri birliğe, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde polise saldırılar düzenlendi. Dersim’deki saldırıda bir asker ve bir vatandaş yaralandı.

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde Malabadi Karakolu’na, Bingöl’ün Genç İlçesi’nde bulunan Yeniyazı Jandarma Karakolu’na, Dersim’de askeri birliğe, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde saldırılar düzenlendi.

Diyarbakır

Diyarbakır’ın Silvan ilçesine bağlı Malabadi Köyü Karakolu’na bu sabah saat 07.30 sıralarında PKKliler tarafından saldırı düzenlendi.

Dicle Haber Ajansı’nın (DİHA) haberine göre, sabah saatlerinde başlayan ve yaklaşık 40 dakika süren saldırıda askerlerin de karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı.

Saldırı ve çatışmada ölen ya da yaralanan olup olmadığı öğrenilemedi.

Bingöl

Bingöl’ün Genç İlçesi kırsal kesiminde bulunan Yeniyazı Jandarma Karakolu’na PKK’liler tarafından gece roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi.

Saldırıda, karakolda bulunan askerlerin karşılık ermesiyle çatışma çıktı.

Çatışmanın sürdüğü belirtildi.

Dersim

Dersim’in Pürümür ilçesinde bomba yüklü araçla komando bölüğüne saldırı düzenlendi. Saldırıda 1 uzman çavuş ve 1 sivil yaralandı.

Doğan Haber Ajansı’nın (DHA) haberine göre, Dersim Valisi Osman Kaymak, ilk bilgilere göre patlamada 1 kadının yaralandığını söyledi.

Pülümür Belediye Başkanı Hüsnü Tosun da, saldırının ardından olay yerine gittiğini belirterek, “Patlatılan araç kapalı kasa bir minibüstü ve araç paramparça olmuştu. Ortalık savaş alanı gibiydi. Bölgede büyük bir çukur oluşmuş. Yaralanan 1 uzman çavuş ile 1 sivil vatandaşı ambulansla Erzincan’a sevk ettik” dedi.

Hakkari

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nde devriye görevi yapan polis araçlarının geçişi sırasında PKK’liler tarafından roketatarlı ve silahlarla saldırı düzenlendi.

Saldırıda ölen ya da yaralanan olmazken, bölgeye çok sayıda polis ekipleri sevk edildi./İMC

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.