Yüksekova Güncel

Cizre'ye gitmek isteyen avukatlara barikat

Genel

Cizre'ye destek vermek ve dayanışma göstermek için Cizre'ye gitmek isteyen avukatlar Midyat çıkışında polis ve jandarma barikatıyla karşılaştı.

Aralarında Diyarbakır, Urfa, Mardin ve Van'ın da yer aldığı bölge illerinden 10 baro başkanı ve baro üyeleri ile İstanbul ve Adana'nın içinde yer aldığı illerde Demokrasi İçin Avukat Grubu, ile Özgür Hukukçular Derneği, Mezopotamya Hukukçular Derneği üyesi 300 yakın avukat Cizre'ye ile dayanışma ve yaşananlara gözlemek için yola çıktılar. Mardin'in Midyat ilçesinin çıkışında polis ve jandarma barikatıyla durduruldu. 

HDP'li vekiller Edibe Şahin, Nursel Aydoğan, Hüda Kaya, M. Emin Adıyaman avukat heyetinin içinde yer aldı. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş İdil dönüşü durdurulan avukat heyetini ziyaret etti. Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'den bilgi aldı. 

Geçişlerine izin verilmeyen avukatlar kurulan barikat onunde cüppeleriyle oturma eylemi başlattı. Barikatin kaldirilmasini talep eden avukatlar valilikten olumsuz cevap alinması durumunda eyleme devam edeceklerini açıkladı.Evrensel

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.