Yüksekova Güncel

Cizre'ye giriş çıkışlar kapatıldı

Genel

İlçeye giriş çıkışların polislerce kapatıldığı Cizre'de, halk olası bir saldırısına karşı cadde ve sokak girişlerine araçlarını park ederek önlem almaya başladı.

PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın Suriye'den çıkarıldığı 9 Ekim’in 17. yıldönümünü protesto etmek için kepenklerin açılmadığı Şırnak'ın Cizre ilçesinde, polis ilçenin giriş çıkışlarını kapattı. İlçenin İdil ve Nusaybin tarafından girişlerini akrep tipi zırhlı araçlarla kapatan polis, gelen araçları geri çeviriyor. İlçe sakinleri ise araçlarını engellemenin yapıldığı noktada park ederek yürüyerek ilçe merkezine geliyor. Kepenklerin tamamen kapalı olduğu ilçede, polis Orhan Doğan Caddesi'nin çift yönlü trafiğe kapattı.
Halk ise olası polis saldırısına karşı Dörtyol kavşağı, Nusaybin ve Yafes caddelerine çıkan tüm sokakların girişlerine araçlarını koyarak saldırılara karşı önlem aldı. 

9 günlük sıkıyönetimde polisin yoğun saldırısına maruz kalan Cudi, Sur, Nur ve Yafes mahallelerinde de halk olası bir saldırıya karşı önlem alınmaya başladı.Diha

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.