Yüksekova Güncel

Beşiktaş Haberleri

Genel

Türkiye Spor Toto Süper Lig’de oynayan çok sayıda çifte pasaportlu futbolcu var. Bu sayı son yıllarda oldukça artmaya başladı.

Türkiye Spor Toto Süper Lig’de oynayan çok sayıda çifte pasaportlu futbolcu var. Bu sayı son yıllarda oldukça artmaya başladı. Türk futbolunun kalitesinin her geçen yıl artması ve piyasa değerinin Avrupa bazında sürekli yükselmesi Türk kökenli gurbetçilerin ilgisinin Türkiye’ye yönelmesine neden oldu. Süper ligde kadrosundan çok sayıda gurbetçi futbolcu barındıran takımlardan en önde gelenlerden biri de Beşiktaş Jimnastik Kulübü’dür.
Beşiktaş takımında şu anda kadroda toplamda 10 tane çifte pasaportlu ve ya Türk kökenli yabancı pasaportlu futbolcu var. Bu oyuncuların bazıları aynı zamanda Türk Milli Takımı’nı seçmiş ve aktif olarak Türk Milli Takım’da görev alıyorlar. Beşiktaş haberleri arasında ilginizi çekeceğini düşünüyoruz.
Bu futbolculardan biri olan Gökhan Töre Beşiktaş’ın en önemli futbolcularından. Sağ kanat mevkiinde görev alan Gökhan Töre Almanya’nın Köln şehrinde doğmuş. Futbol hayatına Bayer Leverkusen alt yapısında başlayan başarılı futbolcu 2008 yılında bonservissiz Chelsea’ye transfer oldu. 2011 yılına kadar Chelsea’nin U18 ve U21 takımlarında boy gösteren Gökhan Töre 2011 yılının sonunda tekrardan Almanya’nın yolunu tuttu. Hamburg’a 1,30 milyon EURO’ya satılan Gökhan Töre, 1 sene sonra Rus ekibi Rubin Kazan’ın dikkatini çekti ve yaklaşık 3 katı bir bonservisle Rusya’nın yolunu tuttu. Sürekli yükselen performansı ile bu sefer Türk temsilcisi Beşiktaş’ın dikkatini çekti. İlk sezonunda kiralık olarak forma giydiği Beşiktaş’a sonraki sezon bonservisi alınarak geri döndü. Şu anda Avrupa’da birçok takımın dikkatlerini üzerine çekmeyi başardı. Hızı gücü ve etkili şutlarıyla Beşiktaş tarihinin en başarılı gurbetçi futbolcuları arasına girmeyi çoktan başardı.
Bir diğer önemli isim Hollanda ve Türkiye pasaportuna sahip olan Oğuzhan Özyakup. Futbol hayatına Hollanda’da AZ Alkmaar’da başlayan Oğuzhan hızı ve tekniğiyle hızlıca İngiliz ekibi Arsenal’in dikkatini çekmeyi başardı. 2 sezon Arsenal’in kadrosunda yer almasına rağmen umduğu başarıyı yakalayamadı. 2012 yılında yolu Beşiktaş takımı ile kesişen başarılı gurbetçi, yakaladığı forma şansını çok iyi kullandı ve takımın önemli silahlarından biri olmayı başardı. Orta saha mevkiinde görev alan Oğuzhan aynı zamanda Türk Milli Takımı’ndaki başarılı futboluyla da piyasasını sürekli yükseltiyor.
Beşiktaş takımının bir diğer önemli gurbetçi futbolcusu yine Alman ve Türk pasaportlarına sahip Olcay Şahan. Futbola doğduğu şehrin takımı Düsseldorf’ta başlayan Olcay, aynı yıl dikkat çekerek Leverkusen alt yapısına katıldı. 2 sezon sonra bu kez bonservissiz olarak M. Gladbach kulübünün yolunu tutan fakat burada da gözden düşen ve şansını Duisburg ve K’lautern’de arayan Olcay Şahan en son Beşiktaş’ın dikkatini çekti ve 800 bin EURO’ya Beşiktaş’a transfer oldu. 2012 yılından beri hem Beşiktaş hem de Türk Milli Takımı’nın başarısı için ter döküyor.
Avusturya pasaportlu Veli Kavlak uzun süredir sakat olmasına rağmen Beşiktaş’ın Orta sahasındaki en başarılı futbolcularından. Futbola Rapid Jugend takımında başlayan Veli 2011 yılında Beşiktaş’a transfer oldu. Aynı zamanda Necip Uysal, Ersan Gülüm, Tolgay Arslan, Kerim Frei ve Cenk Tosun Beşiktaş’ta aktif olarak başarıyla görev yapan futbolculardan.
Beşiktaş takımı uzun zamandır Avrupa’da çok makul rakamlara bulup transfer ettiği bu gurbetçilerle güçlü bir kadro yapısı oluşturmayı başardı. Futbolun en büyük pazarı olan Avrupa’da yetişmiş bu futbolcuları Türk futboluna kazandırarak ta çok önemli bir iş yapıyorlar.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.