Yüksekova Güncel

Bayık: Serhat halkı, 1 Kasım seçimlerinde daha büyük sonuç almalı

Genel

Bayık, 1 Kasım seçimlerine ilişkin Serhat halkına yaptığı çağrıda, “Serhat, 7 Haziran seçimleriyle kendini yeniden yarattı, ayağa kalktı, canlandı. Değerleriyle, kültürüyle, tarihiyle buluştu. 7 Haziran’da böyle büyük bir sonuç açığa çıktı” dedi.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, 1 Kasım seçimlerine ilişkin Serhat halkına yaptığı çağrıda, “Serhat, 7 Haziran seçimleriyle kendini yeniden yarattı, ayağa kalktı, canlandı. Değerleriyle, kültürüyle, tarihiyle buluştu. Bundan dolayı 7 Haziran’da böyle büyük bir sonuç açığa çıktı” dedi.

Bayık’ın çağrısı şöyle:

Yurtsever ve mücadeleci Serhat halkımız, hepinizi selamlıyorum, hürmetlerimi sunuyorum. 7 Haziran’da tarih yazdığınız biliniyor. Serhat bölgesinde kimse böyle büyük bir sonucun açığa çıkacağını bilmiyordu. Siz, Erdoğan’a, AKP’ye, işgalcilere büyük bir darbe vurdunuz. Serhat, 7 Haziran seçimleriyle kendini yeniden yarattı, ayağa kalktı, canlandı. Değerleriyle, kültürüyle, tarihiyle buluştu. Bundan dolayı 7 Haziran’da böyle büyük bir sonuç açığa çıktı. O sonuçlar açığa çıktığı zaman, faşist Türk sömürgeciliği, partilerinde, özellikle de AKP ve MHP’de büyük şoklar yaşandı. Çünkü Serhat halkının onlara bu sonucu yaşatacaklarını bilmiyorlardı. Nasıl ki 7 Haziran’da tarih yazdıysanız, 1 Kasım seçimlerinde 7 Haziran’dan daha büyük bir sonuç çıkarmak gerekir. AKP, MHP ve diğerlerine daha büyük şoklar yaşatmak gerekir. Size layık olan, sizden istenen, doğru olan da budur. Gerçekten de Van halkımız AKP’ye, Erdoğan’a büyük darbe vurmuştur. Şimdi, kendilerini o darbenin altından çıkarabilmek için, 1 Kasım’da kaybettiklerini tekrar kazanabilmek için, tüm imkanlarını kullanıyorlar. Beşir Atalay’ı Van’a vermişler, böylece halkı nasıl kandırırız hesabını yapmaktadırlar.

Van halkı, Davutoğlu’nun Van halkı şahsında nasıl bütün Kürdistan’ı beyaz Toroslarla tehdit ettiğini gördü. “Eğer oy vermezseniz, üzerinize bir daha beyaz Torosları gönderirim” dedi, “üzerinize JİTEM’i, kontrgerillayı göndeririz” dedi. “Öldürürüz, katlederiz” dedi. Her gün Kürdistan’da katliamlar yapıyorlar. Eskiden kaçırıyorlardı, gizli öldürüyorlardı. Şimdi ise açık bir şekilde katlediyorlar. Tek fark budur, bunun dışında da hiç bir farklılık olmamıştır. Van halkımızın Davutoğlu’nun bu konuşmasını unutmayacağı inancındayım, intikamını da 1 Kasım’da sandıklarda daha büyük alacaktır. Önceki seçimde 8’de 7 yapmıştı. Şimdi ise kendisine 8’de 8’i esas alacaktır. Eğer bu sonuç değişirse o zaman Davutoğlu’ndan intikamını almıştır demektir. İşte o zaman faşist işgalci devlet, Erdoğan, AKP bir daha halkımızın üzerine JİTEM’i, kontrgerillayı salamayacak; bu öldürmeleri, ev yıkmaları, insan tutuklamayı başaramayacaktır.

Ayrıca 7 Haziran’da Ağrı, Doğubayazıt, Patnos ve Diyadin’de işgalciliğe, özellikle de AKP ve Erdoğan’a büyük darbeler vurdular. Ağrı’da 4 parlamenter kotası vardı, her dördünü de aldılar. AKP bunu tahmin bile edemedi. Şimdi bütün imkanlarını, bütün işgalci imkanlarını kullanıyor, tutukluyor, zor uyguluyor, öldürüyor. Nasıl halkı korkuturum hesabı yapıyor, bununla geri adım attırmayı düşünüyor. Böylelikle de Ağrı’da, Doğubayazıt’ta sonuç almak istiyor. Halkımız bu yaklaşımlarını, bu pratiklerini, bu siyasetlerini onları bir daha mezara gömmenin gerekçesi yapacaktır. Öyle yapacaklar ki bir daha Ağrı’da yeşeremesinler. Ağrı için de zaten en doğrusu budur. Çünkü Ağrı’nın onurlu bir tarihi vardır. Büyük isyanları, direnişleri vardır. Ağrı halkımız 7 Haziran’da bütün ilçe ve köyleriyle kendini tarih ve değerleriyle bütünleştirdi. Bundan dolayı bu sonucu elde edebildiler. Bundan sonra da hiç bir zaman bu sonuçtan vazgeçmeyeceklerdir. Bu sonuçları büyüterek yaşatacaklardır.

Iğdır halkımız ise ne AKP ne de MHP’nin tahmin edebileceği bir sonuç elde etti. Öyle düşünüyorlardı ki HDP bir tane bile milletvekili çıkaramaz diyorlardı. Demokrasi güçleri, Kürdü, Azeri’si, Türkmen’i, Şii’si, Sünni’si herkes HDP çatısı altında toplandı, kendilerine sahip çıktılar, demokratik birliğe, demokrasi ve özgürlük değerlerine sahip çıktılar. AKP ve MHP’ye çok büyük bir ders verdiler. Iğdır halkımızın bu sonuçlarına sahip çıkacağına inancım sonsuzdur, bunu savunacaklardır, bu sefer 7 Haziran seçimlerinden daha büyük bir tokadı, 1 Kasım seçimlerinde AKP, MHP ve işgalcilere vuracaklardır. Iğdır Kürdistan’ın küçük bir maketi gibidir. Tüm dinler, halklar ve kültürler orada mevcuttur. Hem de kardeşçe yaşamaktadırlar. Bundan dolayı kendilerine HDP’yi esas aldılar. Çünkü HDP onlara cevap oldu. HDP çatısı altında, iradeleriyle, kimlikleriyle ve kültürleriyle yaşadılar. Kardeşçe yaşadılar. Gördüler ki diğer tüm partiler, halklar arasında, kültürler ve dinler arasında çelişkiler yaratıyor. Bu değerlerle oynuyorlar, kötülükler yapıyorlar. Dolayısıyla HDP’de birleştiler, AKP ve MHP’ye de büyük bir tokat vurdular. İnancım odur ki 1 Kasım seçimlerinde de bu partilere daha büyük tokat vuracaktır. Bir dahaki sefere 2 parlamenteri de daha büyük oylarla kazanacaklardır.

Bütün Serhat genelinde bir canlılık görülüyor. Bir ayağa kalkış, gerçekleri görebilme, bilince varma ve kendine sahipleniş var. Bu da işgalcileri, işgalci partileri korkutuyor, korkmaları da gerekiyor zaten. 1 Kasım’da bu korkuyu onlara daha fazla yaşatmak gerekir.

Kars’ta 3 milletvekilinden 2 tane alınabildi. Ama bu seçimlerde 3’te 3 yapmak gerekir. Her üçünü de almak şarttır. Eğer iyi çalışma yürütülürse alınır. Kars’ta bir maket gibidir. Her türlü halk, kültür eskiden beri beraberce yaşamaktadır. İşgalciler, siyasetleri, partileri yıllarca halkları ve dinleri arasına çelişkiler bıraktı ki sömürgeciliği unutsunlar kendi onur, irade, mezhep ve kültürleriyle özgürce yaşamasınlar diye. Bu siyaset yıllarca sürdü. Fakat Kars halkı bütün köy, nahiye, belde ve ilçeleriyle gerçeği görmüştür. Çünkü Kürdistan mücadelesi Önder Apo’nun mücadelesi onları bilinçlendirdi. Devlet,  devlet partilerini ve devletin ideolojisini esas alanları tanıdılar. Bundan dolayı buna karşı durdular ve kendilerine sahip çıktılar. HDP’nin onların gelecek, irade, kimlik ve onurlarının temsiliyetini yaptığını anladılar ve bundan dolayı yönlerini HDP’ye çevirdiler. 1 Kasım seçimlerinde bunu daha da ilerletecekler. Erdoğan, AKP, MHP, devlet partileri ve sömürgeciliğe büyük bir tokat atacaklar.

Halkımız Serhat’ın her yerinde Iğdır, Kars, Van, Erzurum, Van’da 7 Haziran seçimlerinde destan yazdılar. Kimse HDP’nin bu bölgede böyle bir sonuç elde edeceğine inanmıyordu. Bundan dolayı sömürgecilik ve sömürge partileri büyük bir şok yaşadılar. Günlerce bu şoktan kurtulamadılar. Serhat’ın da Botan, Zagros, Amed, Bingöl ve Dersim ile bir olduğunu gördüler. Gördüler ki Kürdistan ve Kürdistan halkı bütün din, kültür ve halkıyla birlik olmuş. Bu onlarda büyük bir şoka yol açtı.

Serhat’taki halkımızın 1 Kasım’da daha büyük sonuçlar elde etmeli ki bir daha sömürgeci partiler kabristanlara giremesinler, halkın irade ve değeriyle oynamasınlar. Halkımızın seçimlerde birliğini daha da güçlendirmesi gerekir. HDP’deki irade ve değerleri daha da büyütmesi gerekir. Sadece HDP demokratik ulus ve demokratik cumhuriyeti oluşturabilir. HDP ile bütün halklar, dinler ve kültürler kendi kimlik, değer ve iradeleriyle kendilerini örgütleyip özgürce ifade edebilirler. Bundan dolayı herkesin 1 Kasım’da sandıklara gitmesi, oyunu HDP’ye vermesi, sandıkları koruması gerekir. AKP, devlet, askeri güçleri, polisler ve bürokrasinin oyunlar geliştirmesine fırsat vermeliler. Bu çerçeve de tekrar hepinize başarılar diliyor saygılarımı sunuyorum. Anf

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.