Yüksekova Güncel

Ankara Barış Bloku: Savaşı siz başlattınız, barışı biz inşa edeceğiz!

Genel

Ankara Barış Bloku birçok ilde OHAL uygulamalarına tepki gösterdi. Yüksel Caddesi’nde yapılan eyleme Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan ve SYKP Eş Genel Başkanı Nejla Kurul da katıldı.

Blok adına açıklamayı Zuhal Dumanlıdağ okudu. Dumanlıdağ, AKP’nin Meclis’i koalisyonla oyaladığını ve sokağı baskı altına almak için her türlü kontrgerilla ve çatışma yöntemlerini devreye soktuğunu söyledi.


OHAL’i kaldırmakla övünenlerin Diyadin’de, Şemdinli’de, Silvan’da, Lice’de OHAL ilan ederek katliam ve her türlü insanlık dışı uygulamayı meşru kılmaya çalıştığını kaydeden Dumanlıdağ, “Bu savaşı siz başlattınız, barışı biz inşa edeceğiz” dedi.

Seçimlerden bu yana ülkede yaşatılanların tek sorulusunun Cumhurbaşkanı Erdoğan şahsında cisimleşen diktatörlük olduğunu söyleyen Dumanlıdağ, "Resmi rakamlara göre son bir ayda yaklaşık 600 kişi ölmüş ve çok daha fazlası yaralanmış, sakat kalmıştır.

Bu insanlar, bu amaç uğruna feda edilmiştir. Bu gerçek herkes tarafından bilinmekte ve AKP’liler tarafından da açık olarak itiraf edilmektedir” diye konuştu. Dumanlıdağ, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde halkların kardeşliği, eşitlik ve demokrasi için çoğalarak alanlarda olacaklarını ifade etti./EVRENSEL

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.