Yüksekova Güncel

Alevilerden Yeni Akit'e tepki

Genel

Alevi Bektaşi Federasyonu, Akit Gazetesi'nin Suruç katliamının ardından Alevi Bektaşi Dernekleri Federasyonu Başkanı Baki Düzgün'ü hedef göstermesini protesto etti.

 Alevi Bektaşi Federasyonu, Suruç katliamının ardından Akit Gazetesi tarafından "Kim bu provokatör" "Suruç'a gençleri o götürdü" başlıklarıyla federasyon başkanı Baki Düzgün'ün hedef gösterilmesini Gazi Cemevi'nde düzenledikleri basın açıklamasıyla protesto etti. Bağcılar'da polis tarafından infaz edilen Günay Özarslan'ın cenazesinin de polis engellemesinden dolayı bekletildiği cemevinde gerçekleşen açıklamada, polisin Özarslan'ın cenaze törenine saldırması da protesto edildi. 
DAIŞ adıyla yurtsever, devrimci ve Alevilere operasyon
Açıklamayı yapan Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Baki Düzgün, Suruç'a gidenlerin kendi çocukları olduğunu belirterek, katillerinin ise DAİŞ ve AKP olduğunu ve bunun hesabını da soracaklarını söyledi. Düzgün, "DAİŞ'e operasyon yapıyorum" adı altında ülkedeki yurtsever, devrimci ve Alevilere operasyon düzenlendiğine dikkat çekerek bütün Alevi kurumlarının da hedef olarak gösterildiğini vurguladı. Akit Gazetesi'nin de hem kendisini hem de Alevi Bektaşi Federasyonu'nu servis ettiği çarpıtma haberle hedef aldığını belirten Düzgün, Alevi kurumlarının hedef gösterilmesini kabul etmeyeceklerini söyledi. DİHA
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.