Yüksekova Güncel

Alevi örgütlerinden Cemevlerine sahip çıkma çağrısı

Genel

Alevi örgütleri yaptıkları açıklama ile üyelerini cemevlerine yönelik saldırıları kınamaya ve cemevlerine sahip çıkmaya çağırdı.

Alevi örgütleri yaptıkları açıklama ile üyelerini cemevlerine yönelik saldırıları kınamaya ve cemevlerine sahip çıkmaya çağırdı.

Alevi Bektaşi Federasyonu, Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı, Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri, Alevi Kültür Dernekleri, Demokratik Alevi Dernekleri, Hubyar Sultan AKD, Garip Dede Dergahı, Yalıncak Sultan AKD tarafından yapılan açıklamada,  Gazi Cem Evine cenaze için getirilen Günay Özarslan Can’ın cenazesinin yoğun polis saldırısı ve engellemesi nedeniyle halen yapılamadığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bir çok kez Alevi kurum yöneticilerinin devlet görevlileri ile ve hükümet kanadıyla temas kurmasına rağmen üç gündür saldırılar durmadığı gibi artarak devam etmiştir.

“İbadethanelerimiz olan Cem Evlerimize  karşı apılan saldırı gittikçe bir katliam provası halini almıştır.

“Uygulanmaya çalışılan savaş plitikasının Aleviler ve Cem Evleri üzerinden  yürütülmeye çalışdığını görmekteyiz.Bu nedenle Gazi Cem Evimiz şu anda yoğun bir saldırı ve kuşatma altındadır.Gelinen noktada Gazi Mahallesinde daha büyük bir katliam heran gerçekleşebileceğini ön görüyoruz.Tüm çabalarımıza ve girişimlerimize rağmen  olabilecek katliamın sorumlusu AKP hükümetidir.

“Pazartesi günü saat: 11:00’de bulunduğumuz  İl Valilikleri önüne tüm Pirlerimizi, Mürşitlerimizi, Can’larımızı ve demokratik kitle örgütlerini Cem Evlerimizi sahiplenmeye ve bu katliam planına karşı sessiz kalmamaya davet ediyoruz.”

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.