Yüksekova Güncel

41 yıldır husumetli olan aileler barıştırıldı

Genel

Siirt'te 1974 yılından beri Sayın ve Kaya aileleri arasında yaşanan husumet barış ile noktalandı.

 Siirt'in Eruh (Dih) ilçesine bağlı Kılıçkaya (Dêwkê) köyünde 1974 yılında çıkan kavgada 2 yurttaşın yaşamını yitirmesi ile Sayın ve Kaya aileleri arasında başlayan ve 41 yıldır devam eden husumet, HDP ve DBP il örgütlerinin araya girmesiyle barış ile noktalandı. Bir düğün salonunda yapılan barış törenine,HDP Siirt Milletvekilleri Hatice Seviptekin ve Kadri Yıldırım, Siirt Belediye Eşbaşkanı Tuncer Bakırhan, Eruh Belediye Eşbaşkanları Eda Kilis ve Hüseyin Kılıç, kanaat önderleri, Sayın ve Kaya aile büyükleri ve çok sayıda yurttaş katıldı. 
HDP Siirt İl Eşbaşkanı Abdullah Çetin, barış töreninde 41 yıldır husumetli olan iki ailenin barıştırılması görevinin kutsal olduğunu belirterek, "40 yıldır ailelerimiz arasında devam bu husumet hem aileler hem de toplum içinde kirlenmiş bir yara gibi durdu. Bu kirli yarayı ortadan kaldırmak için harcadığımız çabaya destek veren ailelerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor, bu barışın toplumsal barışa vesile olmasını diliyorum" dedi. 
Ardından konuşan HDP Siirt Milletvekili Kadri Yıldırım ise, insanlık tarihinin savaş ve çatışmalar ile dolu olduğunu, ancak bu savaş ve çatışmaların barış ile sonuçlanmasının insanlık tarihi için daha önemli olduğunu belirterek, bu barışında başta aileler olmak üzere tüm Kürt halkına büyük barışı getirmesine vesile olmasını diledi. 
Yapılan konuşmaların ardından Sayın ve Kaya aile büyükleri el sıkışarak barıştı. Tören barış yemeğinin yenmesinin ardından son buldu. DİHA
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.