Yüksekova Güncel

Mısır hasadı başladı, gözler TMO’da

Ekonomi

Hasadına ilk olarak Akdeniz Bölgesi’nde başlanan mısırda üreticinin gözü kulağı Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) açıklayacağı fiyatta.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, TMO’nun artan üretim maliyetlerini de dikkate alarak fiyat açıklamasının ve alımlara başlamasının üreticilerin mağdur olmaması için büyük önem taşıdığını vurguladı.


FİYAT BİR AN ÖNCE AÇIKLANSIN

Bu yıl mısır rekoltesinin yüksek olması dolayısıyla üretim açığının fazla olmamasının ithalata çok fazla gerek duyulmayacağını gösterdiğini de vurgulayan Bayraktar, sözlerini şöyle tamamladı: “Ülkemizde ilk mısır hasadının yapıldığı Doğu Akdeniz ve Çukurova’da iklim şartlarının sıcak gitmesi hasadı erkene almıştır. Diğer taraftan mısır fiyatları Osmaniye-Merkez’de 64-65 kuruş, Osmaniye-Kadirli’de 68 kuruş civarında seyrederken, TMO’nun 2014 yılı müdahale alım fiyatı 68 kuruştur.

TMO’nun, artan üretim maliyetleri, üretici kârı gibi unsurları dikkate alarak belirleyeceği müdahale alım fiyatını bir an önce açıklaması büyük önem arz etmektedir.Hasadın da erken başlamasıyla çiftçimizin gözü TMO’ya çevrilmiştir. Hasat edilen ürünlerin beklemesi halinde üründe yaşanacak kalite kayıpları üreticilerimizi mağdur edecektir.  Mısır alım fiyatlarının TMO tarafından bir an önce açıklanmasını ve alımlara bir an önce başlamasını bekliyoruz.”/EVRENSEL

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.