Yüksekova Güncel

Yüksekova'daki Bir Okulun Velileri İsyan Etti: “Lütfen Okul Çıkış Saatlerinde Okul Yolunu Öğrencilere Bırakın”

Eğitim

YÜKSEKOVA GÜNCEL - HABER MERKEZİ

Yüksekova ilçesinde bulunan Cumhuriyet İlk ve Ortaokulu'na öğrencilerini gönderen veliler, okul yoluna giren araçlardan dolayı mağdur olduklarını belirterek yetkililere çağrıda bulundular: “Lütfen! Okul çıkış saatlerinde okul yolunu sadece öğrenciler kullansın, hiçbir araç bu yola girmesin. Çünkü bu saatlerde yol çok yoğun oluyor. Allah göstermesin ama bu şekilde devam ederse eğer, araçlar kazaya neden olacak” dediler.

Okulların açılmasıyla birlikte öğrenciler sabah-öğlen olmak üzere okullarına büyük heyecanla giderken, velilerde de bir telaş ve koşuşturma başladı.

Okulların açıklamasıyla birlikte okul yollarında trafik yoğunluğu başladı.

İlçenin en işlek bölgesinde bulunan Cumhuriyet İlk ve Ortaokulu'na giden öğrenciler, okul yolunda yaşanan trafik yoğunluktan ötürü yolda yürümekte zorlanırken, veliler de bu duruma tepki gösterdi. Çocuklarımızın başına birşey gelecek diye isyan ettiler.

“OKUL YOLU DEĞİL ÖLÜM YOLU”

“Okul yolu kazaya resmen davetiye çıkartıyor diyen veliler, “Okulun başlamasıyla beraber Cumhuriyet İlk ve Ortaokulu'nun önü araçlardan geçilmiyor. Öğrencilerimizi yalnız bir şekilde okula göndermiyoruz. Lütfen yetkililer bu duruma bir çare bulsunlar. Okul çıkış saatlerinde okul yolunu sadece öğrencilere bıraksınlar. Allah korusun bir öğrenci bu şekilde canından olabilir. Kötü bir durum yaşanmadan acilen önlem alınsın” dediler.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.