Yüksekova Güncel

Öğretmenin görevini polise verdiler!

Eğitim

Açık Öğretim Lisesi 3. dönem sınavlarının yapıldığı İstanbul Bayrampaşa'daki okullarda sınavda görevlendirilecek öğretmen bulunamadığı için polisler görevlendirildi.

AKP'ye yakınlığı ile bilinen Memur-Sen'le hükümet arasında iki yıl önce imzalanan toplu sözleşme kapsamında ek ders ücretlerine zam yapılmadığı ve ücretler düşük olduğu için öğretmenler sınav görevi almak istemedi.

Ek ders ücretlerinin düşük olması ve yaz tatilinin de etkisiyle sınavlarda görevlendirilecek öğretmen olmayınca polisler görevlendirildi.

"ÖĞRETMENDEN ÇOK POLİS İSTİHDAM EDİLİYOR!"
Eğitim Sen 1 No'lu Şube Yürütme Kurulu üyesi Barış Uluocak bu uygulamanın eğitim-öğretim ilkelerine aykırı bir durum olduğunu söyleyerek şu ifadeleri kullandı: "180 dakikalık bu sınav için öğretmenlere ödenen ücretler çok düşük doğal olarak öğretmenler görev almak konusunda istekli değiller. Polislerin sınav gözetmeni olarak görevlendirilmesi bugüne kadar görmediğimiz bir uygulamadır. Öğretmenden çok polis istihdam eden bir hükümet için verimli bir yöntem olabilir ancak hem mevzuaata hem de eğitim öğretim ilkelerine aykırı bir durum. Bu durumun sorumlusu hükümet ve onunla iş birliğini marifet sanan yandaş sendikadır."

"AKP İLE İLKLERİ YAŞIYORUZ!"
Eğitim Sen 4 No'lu şube sekreteri Özcan Günay ise atama bekleyen öğretmenlerin olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı: "Sınavlarda öğretmen yerine polislerin görevlendirilmesi, AKP hükümetinin eğitimi hangi duruma getirdiğinin kanıtlarından sadece bir tanesi. Bir tarafta yoksulluk sınırının altında yaşamaya mahkum edilen öğretmenler, diğer diğer tarafta 300 binden fazla atama bekleyen öğretmenler var. Polislerin ilk kez böyle bir uygulamayla öğretmen yerine görevlendirilmesi AKP hükümeti ile yaşadığımız ilklere bir yenisini daha ekledi." /BİRGÜN

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.