Yüksekova Güncel

Yunanistan AB ve IMF bir dizi reformda daha uzlaştı

Dünyadan

Yunanistan ile Avrupa Birliği (AB), IMF ve diğer kredi kuruluşlarıyla süren müzakerelerde yeni bir kredi diliminin serbest bırakılması ile bazı reformlarda uzlaşı sağlandı.

Yunanistan ile Avrupa Birliği (AB), IMF ve diğer kredi kuruluşlarıyla süren müzakerelerde yeni bir kredi diliminin serbest bırakılması ile bazı reformlarda uzlaşı sağlandı.

Yunanistan Ekonomi Bakanı Yorgos Stathakis, AB, IMF ve kredi kuruluşlarıyla uzlaşmaya varıldığı ve 1 milyar euroluk yeni bir kredi diliminin serbest bırakılacağını söyledi. Heyetlerle görüşmesi sonrasında konuşan Stathakis, “kredi dilimine dair uzlaşmayı sağladık” dedi.

ANA haber ajansına konuşan hükümet kaynakları da, Temmuz ayında kabul edilen ‘kurtarma paketi’ kapsamında özelleştirmelere ilişkin uzlaşının sağlandığını belirttiler. Hükümet kaynakları, dünkü görüşmelerde özelleştirme fonunun çerçevesine ilişkin uzlaşıya varıldığını kaydetti.

Ülkede kurulacak özelleştirme fonu üçü Yunanistan hükümetini temsil eden 5 kişilik bir idare heyeti tarafından kontrol edilecek.

AB ve IMF ile diğer kredi kuruluşlarının talep ettiği özelleştirmeler kapsamında, kamuya ait Admie elektrik şirketinin yüzde 49 hissesinin borsa yoluyla özel sektöre devrinde de uzlaşıldı.

Küçük ve orta ölçekli işverenler ile konut borçlarının geri ödenmesine ilişkin müzakerelerin ise Ocak ayı başında yapılması planlanıyor.

Syriza ve Anel tarafından oluşturulan koalisyon hükümetinin yaptığı müzakereler sonucu Yunanistan’a 86 milyar euroluk yardım paketinde uzlaşılmıştı. Ancak Yunanistan’ın 3 yıllık bir süre için öngörülen kredilerin tümüne ihtiyaç duymayacağı tahmin ediliyor. Krediler karşılığında Syriza hükümetinden vergi, özelleştirmeler, şirket ve bireylerin devlete olan borçları, emeklilik gibi birçok konuda reformlar yapması isteniyor.Anf

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.