Yüksekova Güncel

Romanya Başbakanı istifa etti

Dünyadan

Gece kulübü yangını sonrası Romanya Başbakanı Victor Ponta istifa etti.

Romanya'nın başkenti Bükreş'te geçen hafta Colectiv adlı gece kulübünde çıkan ve 32 kişinin öldüğü, yaklaşık 130 kişinin yaralandığı gece kulübü yangını sonrası Romanya Başbakanı Victor Ponta istifa etti. Yangın sonrası Bükreş'te 20 bin kişinin katıldığı geniş çaplı eylemler yapılmış ve eylemlerde başbakanın, İçişleri Bakanı Gabriel Oprea'nın ve valinin istifa etmesi çağrısı yapılmıştı. 

Associated Press'in haberine göre, Bükreş sokaklarında eylem düzenleyenler, Romanya bayrakları taşıyarak "Utanın!" ve "Katiller!" sloganları atmıştı. 

Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis, dün akşam saatlerinde Facebook'ta yaptığı açıklamada, "Ne istendiğini ve ne beklendiğini anlıyorum ve haklılar, birilerinin siyasi sorumluluk alması gerekiyor" yazmıştı. Iohannis, "Bir sonraki adım, isyan duygusunu gözardı edemeyecek siyasiler için" ifadesini kullanmıştı. 

Romanya'nın başkenti Bükreş'teki bir binanın zemin katında bulunan Colectiv Kulübü'nde "Goodbye to Gravity" adlı metal grubunun konseri sırasında yangın çıkmıştı.  Yetkililer, yangının strafordan yapılmış dekor nedeniyle hızla yayıldığını ve salonda tek bir çıkış bulunması nedeniyle izdiham çıktığını kaydetmişti. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.