Yüksekova Güncel

Mursi’ye müebbet hapis cezası

Dünyadan

Mısır mahkemesi, daha önce idam konusunda görüş için dosyasını müftülüğe gönderdiği, eski Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’yi müebbet hapis cezasına çarptırdı.

 Mısır mahkemesi, idam konusunda görüş için dosyaları müftülüğe gönderilen askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan eski cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve 121 Müslüman Kardeşleri’n (İhvan) yöneticisi hakkındaki kesin kararın açıkladı.
Mahkeme Mursi’nin aldığı idam cezasını 25 yıl hapis cezasına çevirdi. Mahkeme, Müslüman Kardeşleri’n liderlerinden Muhammed Bedii’ye de aynı cezayı veren mahkeme bir diğer İhvan lideri Biltaci ve Hayrat Şatır’a da idam cezası verildi.

Ülkede “Vadi’n-Natrun Hapishanesi Olayı” olarak da bilinen “hapishaneler baskını” davasında, 106’sı firari ve 25’i tutuklu 131 sanık, 25 Ocak 2011’de Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek’in devrilmesiyle sonuçlanan halk ayaklanmasında, “11 hapishane ve karakola saldırarak, 3 subayı kaçırmakla” suçlanıyor.

İlk duruşması 28 Ocak 2014’te yapılan davada, Mursi ve diğer sanıkların Ocak 2011’deki devrim sırasında “Gazze’den sızan yüzlerce kişi tarafından pek çok hapishaneye baskın düzenlenerek Vadi’n-Natrun Hapishanesi’nden kaçtığı iddia ediliyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.