Yüksekova Güncel

Erdoğan'ı öven Neçirvan Barzani hava saldırısına destek verdi

Dünyadan

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Neçirvan Barzani, PKK mevzilerinin Türkiye tarafından bombalanmasına ilişkin yaptığı açıklamada, "Bombardıman, KCK Başkanı’nın Türkiye’yle süren ateşkes ve barış sürecinin bittiğini duyurduğu açıklamaları sonrası geldi.

Bu Türkiye kamuoyuna büyük etki etti ve Türkiye hükümetini büyük baskı altında bıraktı" diyerek, hava saldırılarına tam destek verdi. "Geçen günlerde birkaç polis öldürüldü ve bu da durumu iyice karmaşık hale getirdi" diyen Barzani'nin son bir kaç ayda onlarca Kürt'ün yaşamını yitirmesi ve 2 gün içinde 600 Kürt siyasetçisinin tutuklanmasını görmezden gelmesi ise dikkat çekti. 
Kürdistan Bölgesi Başbakanı Neçirvan Barzani, Türkiye'nin PKK denetiminde bulunan alanlara yönelik hava saldırısına ilişkin açıklama yaptı. Barzani açıklamasında, “Maalesef bombardıman, KCK Başkanı’nın Türkiye’yle süren ateşkes ve barış sürecinin bittiğini duyurduğu açıklamaları ile HDP ve Sayın Abdullah Öcalan’ın PKK’nin silah bırakmasında karar mercii olmadıkları çıkışından sonra geldi. Bu da onların süreçteki rolünü azalttı, Türkiye kamuoyuna büyük etki etti ve Türkiye hükümetini büyük baskı altında bıraktı” dedi. 
'PKK hata yaptığı için süreç yürümedi'
Açıklamada, geçtiğimiz günlerde birkaç polisin öldürüldüğü ve PKK’nin sorumluluğu üstlendiği olayların da durumu iyice karmaşık hale getirdiğini ileri süre Başbakan Barzani, PKK'yi suçlarken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı ömeyi de ihmal etmedi. Barzani, “Sayın Mesud Barzani’nin oynadığı rol neticesinde Sayın Abdullah Öcalan bir hükümlü olarak değil siyasi bir taraf olarak muamele gördü. Ancak maalesef şimdiki hatalar tüm o süreci boşa çıkardı. Süreç, Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın anlayışı ve girişimleri olmadan, başlayıp yürütülemezdi" iddialarını ileri sürdü. 
Kürt katliamlarına değinmedi
"Buradan PKK’ye sağduyulu davranmasını ve ateşkes ve barış sürecinin başlaması için Sayın Öcalan ve HDP’ye rol vermesi çağrısında bulunuyoruz" diyen Barzani'nin, Öcalan'a uygulanan ağır tecridin kaldırılmasına ise hiç değinmemesi dikkat çekti. Barzani'nin son bir kaç ayda HDP ve Kürt kurumlarına karşı gerçekleştirilen ve onlarca insanın yaşamına mal olan katliamlar ile sona iki gün içinde 600 Kürt siyasetçisinin tutuklanmasını görmezden gelmesi ise soru işaretlerine neden oldu. DİHA

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.