Yüksekova Güncel

Barzani: Tercihimiz bağımsızlık!

Dünyadan

Federal Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani, "Önümüzde iki seçenek var. Ya bağımsızlık, ya bağımlı olmak. Birincisini seçeceğiz" dedi.

Federal Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani, başkent Erbil ve Musul cephelerindeki Peşmerge Güçleri’ni “Başkomutan” sıfatıyla denetledi ve bayramlarını kutladı.

Rûdaw muhabirinin bildirdiğine ve Başkanlık’ın internet sayfasında yer alan açıklamaya göre, Mesud Barzani, Peşmerge Güçleri’nin görevinin vatan topraklarını korumak olduğunu belirterek, partiler  arasındaki çekişmelerin savaşa yansımaması gerektiğini vurguladı.

Barzani, geçtiğimiz günlerde Değişim Hareketi’nden (Goran) bir yetkilinin önerdiği iki sistemli yönetim için ise, “İki idareden söz edenler görülen o ki tarihten ders almayanlardır. Bunca yıldır halkımızın gösterdiği çaba ve verdiğimiz kurbanlar, Kürdistan bölünsün, parçalansın diye verilmedi” dedi.

 Barzani, şöyle devam etti:

“Hiç kimse Kürdistan Bölgesi’ni bölemez, parçalayamaz. Birlik ve bütünlükten rahatsız olanlar, hayatlarını tercih ettikleri herhangi bir yerde sürdürebilir. Başkalarının emri altında kalmak için onca şehit vermedik. Düşman elinden geleni ardına komadı. Ancak, milletimizin iradesini kıramadı. Artık böyle bir acı tecrübeyi yaşamak zorunda değiliz. Bağımsızlık veya bağımlı kalma seçenekleriyle karşı karşıyayız. Tercihimiz bağımsızlık!"


Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.